<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1418596115588994&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hogyan tudjuk növelni a weboldalunk látogattságát?

Olvasási idő: 3 perc | 2024. 05. 23.

Az online közönség elérése egy vállalkozás számára mindig nagy kihívást jelent. Mi értelme van egy weboldalt megtervezni, lefejleszteni, ha nincs, aki megismerheti a tartalmát? Számos olyan módszer létezik, amelyek segíthetik a weboldalunk látogatottságának és keresési pozíciójának javítását.

Az első és legfontosabb, hogy a weboldalunk esztétikus megjelenésű és a tartalmilag meggyőző legyen a látogatók számára. Képzeljük el magunkat a látogatóink bőrében, és próbáljuk megérteni, hogy milyen információkat keresnek, és mi a legjobb módja annak, hogy átadjuk nekik ezeket az információkat.

 

Fordítsunk több figyelmet a kezdőoldalra

A belépő oldal, amely általában a kezdőlap, a kiindulási pont ennek eléréséhez. Meg kell ragadnunk a látogatók figyelmét rövid, de lényegre törő szövegekkel és hangulatos képekkel. Az úgynevezett “hero” szekció egy nagyon elterjedt megoldás a fő üzenet átadására a logo és a menüsor alatt figyelemfelkeltő “headline” címsorral és az ehhez igazodó képpel vagy illusztrációval.

Célravezető, ha a különböző szakaszokat a tartalomhoz kapcsolódó képekkel, infografikával egészítjük ki, amivel megragadja a látogatóink figyelmét. Ezek a  jól átgondolt tartalmi elemek javítják az esélyeinket arra, hogy visszatérő látogatókat szerezzünk.

blog_image_02

forrás: awwwards.com

 

A kulcsszavak fontossága

A kulcsszavak fontossága nem hagyható figyelmen kívül a weboldal optimalizálása során. Fontos összeállítani egy listát a vállalkozásunkra jellemző legfontosabb kulcsszavakról, majd ezeket stratégikusan beépíteni az oldal tartalmába. A címek, fejlécek és az általános szövegek mind ideális helyek lehetnek a kulcsszavak elhelyezésére, mivel ezáltal javíthatjuk a keresőmotorok általi rangsorolást.

Azonban fontos, hogy ne essünk túlzásba a kulcsszavak használatával, mert a Google könnyen spamnek tekintheti az oldalt, és ez hátrányosan befolyásolhatja a helyezést. Érdemes tehát kiegyensúlyozottan használni a kulcsszavakat, figyelembe véve a tartalom relevanciáját és a felhasználói élményt is.


Kövessük nyomon a látogatóinkat

A felhasználó követő szolgáltatások használata kulcsfontosságú a weboldalunk hatékony működtetése szempontjából. A Google AdWords és a Facebook pixel segítségével nyomon követhetjük, honnan érkeznek a látogatóink, hogy mire keresnek rá, valamint hogyan viselkednek, amikor böngészik az oldalunkon. Ezáltal képesek leszünk jobban megérteni a látogatóink igényeit és viselkedését, így releváns tartalmat tudunk számukra kínálni.

Ez nemcsak arra ösztönözheti őket, hogy visszatérjenek oldalunkra, hanem segíthet abban is, hogy hűséges látogatókká váljanak. Az ilyen adatelemzés által könnyebben felismerhetjük az erősségeket és gyengeségeket, így fejleszthetjük a weboldalunkat a látogatóink igényeinek maximális kielégítése érdekében.

blog_post_03forrás: freepik.com

Használjunk keresőbarát URL-eket 

Ügyeljünk arra, hogy az oldalak URL-jei ne csak jól legyenek megírva, de tartalmazzák a legfontosabb kulcsszavakat is, és teljes mértékben tükrözzék az adott oldal tartalmát. Ezáltal nemcsak segítünk a keresőmotoroknak jobban rangsorolni az oldalunkat a találati listákon, de növeljük az esélyeinket arra is, hogy a látogatók rákattintsanak az URL-re, és felfedezzék, amit kínálunk nekik.

A jól strukturált és releváns URL-ek nemcsak a felhasználók számára könnyítik meg az oldalak megtalálását, de a keresőmotoroknak is segítenek az oldalak értelmezésében és indexelésében. Ezért érdemes odafigyelni a URL-ek kialakítására és optimalizálására, hiszen ez is hozzájárulhat a weboldalunk sikeréhez és látogatottságának növeléséhez.

 

Betöltési sebesség

Elég bosszantó tud lenni a látogatóink számára, amikor szeretnék meglátogatni a weboldalunkat, de az nagyon lassan töltődik be. Létezik néhány egyszerű módszer, amivel optimalizálhatjuk az oldalunk betöltési sebességét.

Ha például minőségi, webes formátumú képeket használunk, amelyek mérete nem haladja meg 300-400 kB-ot, azzal sokat javíthatunk a betöltési sebességen. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy alacsony minőségben kell a képeinket feltölteni, sokkal inkább fontos meggyőződnünk róla, hogy optimális legyen a  képek tömörítése.

A lassú szerver használata is nagymértékben lassíthatja a weboldalunkat. Válasszunk olyan tárhely szolgáltatót, amelyiknél garantált a gyors oldal betöltési sebesség.

 

Link építés

A link építés egy olyan stratégia, amely nagyban hozzájárulhat a weboldal látogatottságának növeléséhez. A minőségi linkek létrehozása valóban sok időt és erőfeszítést igényel, de a végén minden fáradtság megéri. Fontos, hogy olyan megbízható és releváns oldalakra helyezzük el a linkeket, amelyek ténylegesen értékes látogatókat vonzanak.

Az online jelenlétünk erősítése érdekében érdemes olyan listázási oldalakat keresnünk, ahol regisztrálhatjuk vállalkozásunkat. Ezek a platformok lehetőséget nyújtanak arra, hogy bemutassuk szolgáltatásainkat és termékeinket, és így visszavezethessük az érdeklődőket a saját weboldalunkra. Ne feledjük, hogy minőségi linkekkel nemcsak a látogatottságot növelhetjük, de a keresőmotorok szemében is megbízhatóbbá tehetjük az oldalunkat.